Предимно слънчево и по-топло време

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°, в София - 21°

Предимно слънчево и по-топло време | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°, в София около 21°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, в планинските масиви в Западна България и временно до силен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи, ще бъде висока и средна. Вятърът временно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще бъдат с още 2-3° по-високи. През нощта срещу петък и в петък ще има по-значителни увеличения на облачността и на места от запад на изток ще превали, с по-голяма вероятност в Северна България и планините. Вятърът временно ще стане северозападен и дневните температури слабо ще се понижат. До края на деня облачността над по-голямата част от страната ще се разкъса и ще намалее. В събота ще бъде предимно слънчево, но сутринта на места за кратко ще има ниска облачност. Вятърът ще отслабне. Отново ще се затопли и максималните температури ще са около и над 20°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай