Правим регионален бранд за област Кърджали

Регионален бранд, който да промотира уникалните чудеса на Източните Родопи и възможността за провеждане на културни събития около тях, обсъжда форум на "Стандарт" в Кърджали

Правим регионален бранд за област Кърджали | StandartNews.com

Регионален бранд, който да промотира уникалните чудеса на Източните Родопи и възможността за провеждане на културни събития около тях, обсъжда форум на "Стандарт" в Кърджали. Кампанията "Чудесата на България" и Асоциация по туризъм "Перперикон" събраха на кръгла маса в хотел "Меаца" зам.-министъра на културата Амелия Гешева, областния управител Никола Чанев, народни представители, експерти от четири министерства, за да дискутират възможностите за развитие на културно-историческия туризъм в областта.

Във форума участва доц.д-р Румен Драганов, председател на Контролния съвет на Националния борд по туризъм и преподавател в УниБит. Културният календар на общините да има 5-годишен хоризонт искат кметовете от област Кърджали.

В ХХІ век, във времето на споделена икономика, когато все повече туристи предпочитат сами да чертаят пътешествията си, преживяването е отправна точка на всеки турист. Затова съдържанието на регионалните брандове е това, което ще ги отличава от класическите предложения за туристически обиколки, каза в началото на форума главният редактор на вестник "Стандарт"  Славка Бозукова.

Днес искаме да поставим началото на нещо ново, да помислим какви събития могат да се провеждат в обектите от културно-историческото наследство, опера или театър на открито, специални спектакли, свързани с легендите на Чудесата, организиране на фестивали, каза г-жа Бозукова

очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай