Последен ден лошо време, топлото иде

Максималните температури ще са от 8°-12° в Южна България до 14°- 16° в северната половина от страната

Последен ден лошо време, топлото иде | StandartNews.com

Над България ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, значителни и на повече места - в южната половина от страната. В Дунавската равнина и Лудогорието ще е почти без валежи, а след обяд и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 8°-12° в Южна България до 14°- 16° в северната половина от страната. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава облачно време, а в южните райони ще превалява дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 10° и 12°, близки до температурата на морската вода°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток. В Рило-Родопския масив валежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В началото на следващата седмица ще се задържи сравнително хладно. Вятърът ще отслабне, но ще остане от североизток. Облачността ще намалее до слънчево време, в понеделник все още значителна ще е над южните райони. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, във вторник в отделни райони, при стихване на вятъра до минус 2° - минус 3°, максималните през първия ден ще са от 9° до 14°, през следващите - бавно ще се повишават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай