Порои на запад, жега по морето

В по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност

Порои на запад, жега по морето | StandartNews.com

След снощната буря и пороя, който се изля над София, дъждове с градушки се чакат и днес в западната половина на България. В същото време по морето ще е слънчево и температурите ще стигнат до 36 градуса.

В по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. Има вероятност за градушки. Вятърът ще е слаб до умерен, в западната половина от страната северозападен, а в източната - от север-североизток. Максималните температури ще са от 28° до 32° в западната част от страната и до 34°-36° на места в югоизточната. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието преди обяд ще духа слаб до умерен източен вятър. В неделя над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Възможни са и градушки. Над източната част от страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са от 27°-28° в северозападните райони и високите полета в Западна България до 35°-36° на места в Източна България и южните райони. През първите дни от следващата седмица времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Главно над западните и планинските райони около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в понеделник в Северозападна България. Ще бъде и по-топло, във вторник максималните температури ще са между 32° и 37°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай