Недостроената ИПК "Родина" вече е в историята

Конструкцията на сградата от 17 етажа е разрушена посредством взривно вещество чрез дистанционен механизъм

Недостроената ИПК "Родина" вече е в историята | StandartNews.com

Високото тяло на сградата на ИПК "Родина" беше разрушено поради нефункционалните характеристики и конструктивните проблеми на целия комплекс.

Конструкцията на сградата от 17 етажа е разрушена посредством взривно вещество чрез дистанционен механизъм.

Технологията е съвременна и се използва при взривяване на стоманобетонни сгради в цял свят. Фирмата подизпълнител, която отговаря за това има над 31 г. опит на българския пазар. Осигурена е и максимална безопасност на периметъра около сградата.

Периметърът около т. нар. „опасна зона" е ограничен с цел безопасността на гражданите. Живущите са предварително уведомени за деня на събаряне на сградата чрез уведомителни писма, разлепени на входове и изходи на жилищни и административни сгради, спирките на градския транспорт, намиращи се в периметъра.

Теренът с емблематичната недостроена сграда е около 60 декара и е собственост на фирмата „Изток Плаза" на д-р Михаил Тиков, който е собственик и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма".

Все още няма яснота за какво ще се използва разчистеният терен. В момента международна компания изготвя проучване и доклад, на базата на който ще се прецизират инвестиционните намерения.

Вижте видео от събарянето на страницата на "Стандарт" във Фейсбук.

https://www.facebook.com/standartnews/videos/235266914359636/?eid=ARDN_86bWWxiK_9NMeK0ey3w8WqcjOzjuYqtIOsmv6dNqhMkhOd_86Ud96gshlhG3aU8s8o0xe735C3i

Очаквайте още подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай