Почина българинът Мартин Киров, пострадал на Олимп (обновена)

Сънародникът ни бе открит от спасителните екипи в местността Кофто, която е скалиста и рискована за изкачване

Почина българинът Мартин Киров, пострадал на Олимп (обновена) | StandartNews.com

Гръцката спасителна служба проведе мащабна операция за спасяване на 25-годишен Мартин Киров, играч от отбора по водна топка на Славия в планината Олимп. Той е бил откаран в болница в Солун със сериозни травми, но въпреки усилията на лекарите е починал.

Минути след подаване на сигнала в 17:40 ч. към мястото е насочен спасителен и лекарски екип. Изпратена е и група от пожарникари от района на Литохоро. Все още няма информация дали пострадалият българин е изкачвал връх на Олимп сам или с друг турист.

Българинът е открит от спасителните екипи в местността Кофто, която е скалиста и рискована за изкачване. Младият мъж първоначално е бил без признаци на живот, но при извършените реанимационни дейности е показал, че има шанс да оцелее. След пристигането в болницата обаче е починал.

25-годишният Мартин беше един от най-добрите български играчи по водна топка от набор 1994 г. Два пъти игра на финали на европейско първенство за юноши – в Щутгарт 2010 и Риека 2011. Носител на Купата на България за мъже с отбора на „Славия“ за 2010 г. В последните няколко години беше помощник треньор на Ангел Бенински в  детските отбори на „белите“, като успоредно с това играеше успешно в мъжкия отбор на клуба.

Мартин е внук на Иван Ковачев – Дембо, голяма фигура в българската водна топка. Ковачев, също покойник, изведе през 1991 г. младежкият национален отбор до историческото шесто място на световното първенство в Лонг Бийч, САЩ. Ковачев бе начело на тима на „Славия“ през 2010 година, когато мъжкият отбор спечели засега последния си трофей – Купата на България, а в състава тогава беше и 16-годишният му внук Мартин.

"Стандарт" изказва съболезнования на близките и приятелите на Мартин!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай