Плащането на увеличението на пенсиите от 25.12 остава за януари

Заедно с декемврийските пенсии ще бъде изплатена и допълнителната ковид сума от 120 лева

Плащането на увеличението на пенсиите от 25.12 остава за януари | StandartNews.com

Изплащането на пенсиите и добавките за декември ще бъде в периода между 7 декември (вторник) и 20 декември (понеделник), съобщават от НОИ. Заедно с тях ще бъде изплатена и допълнителна сума от 120 лева на близо 2,07 милиона пенсионери. Тя се изплаща за трети месец поред и замества изплащаната до септември еднократна допълнителна сума от 50 лева.

В съобщението не се посочва кога ще бъдат изплатени парите, които пенсионерите ще получават с новия размер на пенсиите, който трябва да влезе в сила от 25 декември. Вероятно декемврийското увеличение ще бъде добавено към пенсиите през януари.

За изплащането на добавката от 120 лв. за декември са предвидени допълнителни близо 249 милиона лева, които са осигурени с актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г., уточняват от НОИ.

Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 декември 2021 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай