Питбул нахапа 9-годишно дете

Инцидентът е станал около един часа след полунощ срещу четвъртъ

Питбул нахапа 9-годишно дете | StandartNews.com

Инцидентът е станал около един часа след полунощ срещу четвъртък в столичния парк „Света Троица“. Пострадалият Денис Халди бил придружаван от своите по-големи братя Рахим (16 г.), Симеон (12 г.) и Норис (10 г.).

Децата живеели наблизо и се прибирали вкъщи, когато кучето се нахвърлило върху тях. Денис е бил ухапан в областта на корема и спешно е откаран в „Пирогов“, информира TrafficNews.

Питбулът, който е кафяв на цвят, е бил без намордник, а разхождането му е било поверено на 10-годишния Христо, който изобщо не можел да го овладее, разказаха близки на пострадалото дете. Майката на ухапаното хлапе е подала сигнал в полицията за инцидента.

Парк „Света Троица“ се намира между улиците „Цар Симеон“, „Пиротска“, „Хисар“ и бул. „Константин Величков“ в едноименния квартал, който е част от столичния район „Илинден“.

Подписка срещу друг агресивен питбул пък върви в столичния квартал „Изгрев“. Преди дни животното смъртоносно е нахапало пинчер, а по-рано убило друго куче.

Питбулът да бъде отнет, а собствениците му глобени, настояват местните хора. Стопанката на пинчера Нина Маринова вече е подала сигнали в полицията и в общината. Има внесена преписка и в прокуратурата.

Според собственика на питбула Крум Приболски другите две животни са били без каишка и са нападнали неговото голямо куче, което обаче се отрича от участниците в подписката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай