Писател: Изнасилените старици са майки на емигранти

голяма снобария е това да казваш, че българите в чужбина са слуги.

Писател: Изнасилените старици са майки на емигранти | StandartNews.com

Изключително голяма снобария е това да казваш, че българите в чужбина са слуги. В първите години след прехода се почувствах страшно неудоно, когато се качих в такси, а зад волана беше големия актьор Горчев от "Козият рог". Не може да се съдят хората според това, което работят. Ако вземем репликата за "човешкия материал" на Борисов, се оказва, че лошия човешки материал е тук.

Той не го каза, но това имаше предвид. Излиза, че зад граница са хората, които са по-качествени и по-добри. Да добавя още нещо по отношение на идеята хората зад граница да не гласуват, защото работят и плащат данъците си в чужбина. Има едни много хубави данни на сайта на Световната банка, според които българите в чужбина са внесли в България от 2007 до 2020 г. над 13 милиарда евро. Т.е.. тези хора са най-големият инвеститор на България. Техните пари са малко по-малко от средствата, които сме получили от ЕС. 

Това коментира в ефира на Нова тв журналистът Емилия Милчева по повод идеята на правителството да се лишат от право на глас онези българи, които не си плащат данъците у нас.

Доста интересно мнение пък изказа писателят Христо Стоянов.

"90% от изнасилените бабички по селата са майки на емигранти..

Така че тези 100 евро, които възрастните хора получават от децата си в чужбина, отиват при криминалния контингент, допълни той.

Парите на българите в чужбина не са инвестиции. Това са извинителни бележки. инвестиция е, когато дойдеш в България и започнеш да работиш, допълни писателят." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай