Пеевски с дарения за Кърджали и Видин

Подпомогна лекарите в двете местни болници, осигури респиратори

Пеевски с дарения за Кърджали и Видин | StandartNews.com
  • Подпомогна лекарите в двете местни болници, осигури респиратори

Още две болници получиха лична подкрепа от най-големия дарител за здраве у нас народният представител от ДПС Делян Пеевски. Той помогна със 130 хиляди лева на болницата в Кърджали. Осигури и 2 животоспасяващи респиратора на видинската лечебница.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски дари тестове за „Спешна помощ"

Персоналното парично дарение на Пеевски за лекарите от кърджалийската болница на първа линия е 50 000 лева. Народният представител е дарил още 2 респиратора за общо 72 000 лв. Закупил е и шлемове, лични предпазни средства, тестове и други.
Дарението на Делян Пеевски за болницата във Видин е в отговор на апела на лечебното заведение. Освен двата респиратора, народният представител даде на клиниката и 10 000 лв. Това не е първото дарение на депутата за област Видин. Преди дни той дари предпазни маски, насочени към най-уязвимата група хора в областта. Така личната подкрепа на Делян Пеевски за облници и медици в страната вече надхвърля 3,5 милиона лева.

ВИЖ ОЩЕ: Ново огромно дарение от Делян Пеевски

Мексиканската вълна от подкрепа за болниците и лекарите у нас, тласък на която даде още в началото на пандемията ДПС, продължава в цялата страна.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС даде летящ старт на дарителската кампания

Платежният и картов оператор БОРИКА направи дарение на Университетската болница "Света Марина" в Плевен в размер на 36 000 лева. С дарената сума болницата ще закупи респиратор.
160 000 лева са парите, събрани от  Националната кампания на Български лекарски съюз "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО".
В централата на Българския лекарски съюз продължават да пристигат и материални дарения: маски, очила, защитни облекла за еднократна употреба. Те се разпределят към медиците в цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай