Пеевски дарител № 1 на „Пирогов”

Осигури на спешната болница в страната 11 респираторни апарата, 1000 предпазни средстав и костюма за близо 500 хил. лв.

Пеевски дарител № 1 на „Пирогов” | StandartNews.com

Огромно дарение за „Пирогов” направи депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той осигури 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и средства за близо 500 хил. лв. Само за един ден най-натоварената болница у нас получи няколко дарения, най-голямото от които е от Пеевски. Дарените от него респираторни апарати в момента са най-важни в битката за спасяването на живота на заразените с коронавирус. За жеста се разбра от „Пирогов”, не от дарителя. Това го прави абсолютен контрапункт на бизнесмена Ивайло Пенчев, който взриви държавата, дарявайки на Александровска  болница апарати под условие – предимство при лечението с тях да имат неговите близки и подчинени, ако се разболеят. Опитът да се брандират животоспасяващите апарати възмути лекарите и Александровска отказа дарението.  

200 000 лева дари на „Пирогов” и "Теленор". Средствата са за нуждите на лечебното заведение.  "Уникредит Булбанк" предостави 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност връчи и фондация "Америка за България", която е доста по-щедра, когато финансира политическите проекти на  умните и красивите.

Сред другите дарители е лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв. Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България пък дари 2 респираторни апарата. Дарението е осъществено чрез кампанията на фондация BCause. Даренията са събрани от над 900 физически лица и фирми.

„ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД  дари защитни средства за лекарите от "Пирогов" - еднократни ръкавици, манти /еднократни предпазни престилки - 200 бр., бонета – 1000 бр., предпазни очила – прозрачни - 100 бр., хирургически маски – 500 бр., калцуни – 1000 бр., съобщиха от лечебното заведение.

Предпазни шлемове за лекарите е дарението от Зъболекарския съюз, а Столичната лекарска колегия на БЛС предостави на болницата термометри и бактерицидни лампи.

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов благодари на всички дарители. "Във времена, като настоящите, може да разбереш истинските лица на хората. Признателен съм, че днес цял ден съм заобиколен от хора, които имат желание просто да са полезни. Благодаря Ви!", заяви шефът на лечебното заведение.

 

Самият Балтов дари за лечебното заведение, което ръководи, лични 10 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай