Пеевски с ново дарение за болницата в Благоевград

Апаратът е от същия клас като този, който Пеевски дари преди няколко седмици на „Пирогов“

Пеевски с ново дарение за болницата в Благоевград | StandartNews.com

Високотехнологичен апарат за правене на PCR тестове, оборудване към него и 200 PCR теста дари народният представител от ДПС Делян Пеевски на болницата в Благоевград. Апаратът е от същия клас като този, който най-големият дарител в България предостави преди няколко седмици на „Пирогов“. Машината на практика показва дали в изследвания материал има наличие на COVID-19 буквално минути след старта на обработката.

ВИЖ ОЩЕ: Жестове от Пеевски за Пазарджик и Пловдив

С него лечебното заведение в Благоевград ще има сигурността, че пробите се отчитат с абсолютна точност, при това в реално време, като с апаратурата ще се правят тестове за хората от целия регион.

ВИЖ ОЩЕ: Окръжна благодари на Пеевски за жеста

Апаратът, оборудването и тестовете към него струват малко 98 700 лева, като бяха предадени вчера на болницата в Благоевград от кмета на Белица и основен координатор на даренията на Делян Пеевски в помощ на битката срещу COVID-19– Радослав Ревански, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов, областния председател на движението в Благоевград Ведат Хюсеин и тримата общински съветници от ДПС в града.

Дарението беше прието от директора на болницата д-р Огнян Митев, началникът на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов и директорът на онкоболницата в града д-р Георгиев, които благодариха на Делян Пеевски за жеста.

„Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположение да помага,  с каквото е необходимо, както е правил и до сега.  С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и региона ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви от своя стана Радослав Ревански, цитиран от ПиринПрес.

Това е поредно дарение на Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Преди няколко седмици той дари респиратор, 8500 лева и предпазни средства за медиците в лечебното заведение.

Личната подкрепа на Делян Пеевски за над 30 болници в страната и медиците на първа линия отдавна надхвърли 6 милиона лева. Нещо повече – тя излезе от границите на България. Народният представител два пъти подкрепи лекарите в Северна Македония, Световният червен кръст му благодари за помощта към Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай