Пазарджик кандидат за "Eвропейски град на спорта"

Инспекционната комисия ще предостави своите оценки на Управителния борд

Пазарджик кандидат за "Eвропейски град на спорта" | StandartNews.com

Пазарджик получи много висока оценка за кандидатурата си за „Европейски град на спорта през 2020 година“. Това стана ясно след инспекцията на специалната оценителна Европейска комисия, която днес инспектира спортните съоръжения в тракийския град. 

Проверяващите, водени от Винченцо Лупатели - член на Изпълнителния борд на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта, първо направиха обиколка из спортните обекти, след това се запознаха с Презентацията на кандидатурата и накрая участваха в съвместната  пресконференция с градската управа, спортната общественост в Пазарджик и екипа подготвил документацията през последните месеци.

Огромен интерес предизвика представянето на кандидатурата от едно от златните момичетата на българската художествена гимнастика Ренета Камберова. Бронзовата медалистка от Рио, световна и европейска шампионка с ансамбъла, изтъкна спортните аргументи  на града, припомни славната история на Пазарджик и неговите големи спортни легенди и се спря подробно на приоритетите в стремежа градът да заслужи титлата за следващата година. 

Ренета Камберова бе подкрепена от своята съотборничка Християна Тодорова, която е лице на „София – европейска столица на спорта". На презентацията присъства и последният медалист от олимпийски игри в джудото от Атина 2004- та година Георги Горгиев, който в момента е директор на спортното училище в Пазарджик.

Проектът предвижда спортните прояви да нараснат от 60 на 150 следващата година. Планират се инвестиции в обновяването на зала „Хебър“, стадион „Бенковски“, Зона Здраве  училищната база, както и строеж на изцяло нова  многофункционална спортна зала.

Инспекционната комисия ще предостави своите оценки на Управителния борд, който до месец ще обяви решението си. Самото връчване на титлата ще се извърши тържествено в залата на Европейския парламент в Брюксел в края на месец ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай