Оценяват щетите по взривения блок във Варна

Сред сериозните проблеми е това, че ВиК и електрическата инсталация са изгорели

Оценяват щетите по взривения блок във Варна | StandartNews.com

И днес продължават огледите в жилищата в жилищния блок във Варна, който пострада от експлозия и пожар с две жертви. В унищожените жилища влязоха прокурори и експерти, които да преценят размера на щетите, предаде бТВ.

Сред сериозните проблеми е това, че ВиК и електрическата инсталация са изгорели. Според съседи на пострадалите хората няма да могат сами да се справят с големия ремонт, който е необходим.

Към момента 5 домакинства са поискали настаняване в общински имот, посочи районният кмет Николай Костадинов. Той посочи, че всеки от живущите може да кандидатства за еднократна помощ в размер на около 370 лв. „Без решение на Общинския съвет няма как кметът сам на своя глава например да повели да се възстанови тази сграда“, обясни Костадинов, като от думите му стана ясно, че ще се търси начин да се съдейства на пострадалите и на равнище община.

„В социалните мрежи в квартала се появява активност от страна на нашето гражданство, искат да помогнат на своите съкварталци“, отбеляза районният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай