Отива си последният епизод от зимата

Минималните температури ще са минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°

Отива си последният епизод от зимата | StandartNews.com

От северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 4°.

В петък ще има разкъсана облачност, в отделни райони - до предимно слънчево време. Вятърът ще е от южна четвърт, слаб. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните - между 9° и 14°. През почивните дни и в началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, повишава се вероятността за валежи от дъжд, особено в Южна България. В неделя с умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще проникне малко по-студен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай