Отбелязваме Международния ден за правата на човека

Цвета Караянчева ще приветства студенти-правозащитници в Деня на отворените врати при омбудсмана

Отбелязваме Международния ден за правата на човека | StandartNews.com

Отбелязваме Международния ден за правата на човека. Датата 10 декември е важна за всеки правозащитник, юрист и човек, защото Декларацията за правата на човека на ООН от 1948 г. е фундаментална за развитието на човешките права и свободи, основа за обявяване през 1950 г. на 10 декември за Световен ден за правата на човека.

В София събитието ще бъде съпътствано от Ден на отворените врати в институцията на омбудсмана. На място студенти ще се работи и със студенти по право.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приветства студенти-правозащитници по повод отбелязването на Международния ден за правата на човека – 10 декември. Тя ще участва в откриването на Ден на отворени врати в институцията на омбудсмана.

Тази година отбелязването на деня по цял свят минава под егидата на младите хора и тяхната роля при защита правата на човека. Студенти-юристи от СУ, УНСС, НБУ и ЮЗУ с интерес към правозащитната тема ще имат възможността да се запознаят на място с работата на омбудсмана по сектори, както и да зададат своите въпроси. Целта е студентите да придобият по-ясна представа за важността да зачитат и отстояват правата и свободите на гражданите, което ще им бъде изключително полезно в бъдещата им работа като юристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай