От днес без коли по крайбрежната алея във Варна по заповед на кмета

От днес без коли по крайбрежната алея във Варна по заповед на кмета  | StandartNews.com

От днес във Варна в продължение на 4 месеца се забранява движението на автомобили по крайбрежната алея "Кап. Георги Георгиев" в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс "Приморски". Забраната е по разпореждане на кмета на морската столица Иван Портних.

Според разпоредбата, подписана от градоначалника, заповедта влиза в сила от днес до 15-ти септември включително. За целта ще се обособят два контролно-пропускателни пункта на Крайбрежната алея като първият е на кръговото за "Рибарски плаж", а вторият - пред входа на плувен комплекс "Приморски". КПП-та ще се обслужват денонощно от "Общинска полиция"

Зареждането на търговските обекти ще се осъществява в интервала от 5.00 до 8.00 ч сутринта. Допускането на автомобили за зареждане на търговските обекти ще се осъществява само от първия пункт. Извън този часови интервал няма да се допускат никакви МПС.

Изключение ще правят автомобилите, обслужващи културни и спортни мероприятия, провеждащи се на територията на Крайбрежна алея, при условие обаче , че мероприятията са предварително съгласувани с Община Варна и концесионера.

Нарушителите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата. Денонощен достъп, без ограничения на МПС, е позволен само за автомобили на МВР, спешна медицинска помощ, пожарна и аварийна безопасност; Аварийни служби, когато работят по отстраняване на авария или бедствена ситуация.

В заповедта е регламентиран и маршрутът на бавнодвижещ се транспорт (автовлакче) - от кръговото на Морска гара по "Вълноломна", алея "Кап.Георги Георгиев" до буна 104 и обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай