Оранжев код за жега в област Благоевград

Температурите могат да донесат здравни проблеми на чувствителни и болни хора, възрастни и деца

Оранжев код за жега в област Благоевград | StandartNews.com

Жълт код за високи температури е в сила за почти цялата страна на 12 август, оранжев ще бъде кодът за област Благоевград. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В Благоевградска област се очаква след обяд в по-голямата част температурите ще достигнат и надхвърлят 38°.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. При оранжев код синоптиците предупреждават, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Жълтият код ще важи за 23 области на страната: Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Софийска област, област София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. Синоптиците предупреждават за възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Жълт код за силно вълнение на морето ще важи за крайбрежието на област Бургас. Очаква се усилване на вълнението до 3-4 бала.

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 14 области на страната за 12 август. Екстремалният индекс важи за областите: Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Кюстендил, Ловеч, Перник, Плевен, Русе, Сливен, София град, София област, Хасково и Ямбол. Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай