Полицията спря безумието на АМ Тракия /ОБНОВЕНА/

Гласят се палаткаджии и във Варна

Полицията спря безумието на АМ Тракия /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Полиция и Жандармерия спряха планираната блокада на магистрала "Тракия" за тази вечер

Намерението за това тръгваше от протестиращи в Стара Загора, сборният пункт бе в 18.30 ч. на паркинг в града, а там се присъединиха шофьори и от Нова Загора, Казанлък, Сливен, Ямбол и Хасково.

До блокада обаче така и не се стигна, тъй като полиция и Жандармерия посрещнаха колите и остана блокиран само пътят Стара Загора - Хасково, който води към АМ "Тракия", съобщава bTV.

На мястото пристигна и Жандармерия, която беше посрещната с викове "Оставка". Жандармерията образува втори кордон зад полицаите. По време на блокадата беше пусната една линейка да премине.

Протестиращите се заканиха да стигнат до магистралата пеша. Опитват да преговорят с полицаите.

Палатков лагер пред Община Варна се очертава следащата седмица.

Такива са намеренията на протестиращите, в случай че няма промяна в държавата, стана ясно след портеста тази вечер в Морската столица. 

За събота, 1 август, е предвидено автошествие, което ще тръгне в 10 часа. Сборен пунк - под Аспарухов мост. 

В същото време се акумулира се сериозен гняв срещу протестиращите. Все повече хора недоволстват, че не могат да си вършат работата, за коят им се плаща и изхранват семействата си.

Мъж, облечен в работни дрехи, се появи на блокадата при протестиращите с палатките на Орлов мост, където от два дни движението е блокирано и стотици софиянци се оплакват, че стигат трудно до работа.

Той прекъсна техните дискусии, изля бирата си и попита протестиращите дали са платени. Това предизвика гнева на хората от блокадата, а мъжът беше изведен от полицията, съобщава bTV.

Оказа се, че мъжът е работник, чиито оплаквания са свързани с това, че не може да стигне от дома до работата си.

Пред bTV мъжът - Борис Николов, обясни, че не е провокатор, а гражданин, който е недоволен, че не може да се прибере до дома си от работа, защото автобус 72 е спрян от движение заради лентяите от блокадата.

Протестът на най-голямото кръстовище в София продължава втори ден, като недоволните са категорични, че няма да си тръгнат, докато правителството не подаде оставка.

На мястото има 10-ина палатки, а от Столична община съобщиха, че имат десетки жалби срещу промените в градския транспорт.

"Прекалено много си мълчим и не влизаме в пререкания, но това ще има край", заяви пък друг софиянец, вбесен от факта, че протестйрите му пречат да си върши задълженията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай