ОБЗОР: Велико Търново се прости с Петър Христов

ОБЗОР: Велико Търново се прости с Петър Христов | StandartNews.com

 

Хиляди отдадоха почит на Петър Христов, опелото в тесен семеен кръг

Велико Търново се прости с благодетеля си. Хиляди хора отдадоха почит на Петър Христов, който брутално бе разстрелян преди дни пред офиса си на ул. "Ралевица" в София.
Опелото бе извършено в тесен семеен кръг в църквата на Преображенския манастир от игумена на светата обител отец Георги.
Близо 2000 души чакаха в 12 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски", за да се поклонят пред затворения ковчег с тленните останки на Петър Христов.
Сред тях бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов и съпругата му, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спиридонов, кметовете на всички населени места в общината, ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов, колеги, приятели, хора, на които Петър Христов е помагал. Бащата на Мануела – Красимир Горсов заяви, че Петър Христов винаги се е грижел безкористно на дъщеря му, без да се интересува от нищо друго, освен това с какво може да й бъде полезен.
„Загубихме страхотен човек, каквото и да кажа, ще бъде безсмислено. Изключителна загуба за целия ни регион, но най-вече за неговите близки. Помагаше много на и Горна Оряховица и на футбола, и къде ли не", заяви председателят на общинския съвет в Горна Оряховица Даниел Костадинов, цитиран от "Янтра днес". Кметът на града инж. Добромир Добрев сподели, че не е в състояние да говори, защото болката му е огромна.
С венец от името на Зоналния съвет на БФС дойде Бончо Генчев. „Петър Христов неизменно е помагал на спорта и футбола. Познавахме се, макар и да не бяхме близки, но винаги съм знаел, че можем да разчитаме на него", заяви Генчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай