Обрат! Жената на хорото улучена директно

Христо Терзийски призова очевидците да дадат показания

Обрат! Жената на хорото улучена директно | StandartNews.com

Обрат по случая от Ловеч, в който жена бе простреляна, докато играеше новогодишно хора със съседите си пред блока. Първоначалната версия на местната полиция бе, че може би става въпрос за рикоширал куршум при случайна стрелба, извършена от терасата на някой от съседните блокове.

Предполагаме, че изстрелът е директен, все още не знаем дали тя е била мишената или е случайна стрелба, разкри обаче вътрешният министър Христо Терзийски в интервю за бТВ.

Сигналът за случая е подаден в 2:45 ч. на 1 януари и постъпва от Спешния център в Ловеч, а не от присъстващите на местопроизшествието, както гласеше първоначалната информация. Терзийски призова очевидци на случая да дадат показания, за да се открие по-бързо стрелецът.

„Все още не можем да кажем откъде идва изстрелът. Предполагаме, че е от жилищните сгради, а огнестрелното оръжие е късо. Затруднява ни фактът, че куршумът все още не е изваден от жената”, каза министърът.

По думите му е направен списък на хората в района, които имат разрешителни за оръжия, направени са и обиски. „Сигурен съм, че колегите ще стигнат до извършителя. Предполагам, че това е лице, което не е с трайни криминални наклонности. Ако е случаен стрелец да дойде и да го заяви, за всяка една грешка има и прошка, и наказание“, каза още той.

Статистиката показва, че приблизително 120 хил. българи имат разрешителни за притежание на ловни пушки, част от тях имат и пистолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай