Облаци скриват слънцето, денят става дъждовен

Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°

Облаци скриват слънцето, денят става дъждовен | StandartNews.com

Над страната днес ще има значителна облачност и след обяд в Западна, а до вечерта и в Централна България ще има валежи от дъжд. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – умерен южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°.

Над планините облачността ще е значителна и след обяд в масивите от Западна България, а до полунощ и в централните райони ще има превалявания от сняг. Под 1700 метра валежите ще са от дъжд. Ще е ветровито с умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, временно ще се усили и във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг. В събота валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад след обяд и облачността ще се разкъсва и намалява. През нощта срещу неделя и вятърът ще отслабне. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода, въпреки че слабо ще се понижат. В неделя и понеделник ще бъде без валежи, съществено ще се затопли. Ще преобладава слънчево време; сутрин на отделни места в низините ще бъде с мъгла или ниска облачност. В понеделник максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай