Облачен, но по-топъл ден, леко ще превали

Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 6° и 11°, в източната половина от страната до 14°-16°

Облачен, но по-топъл ден, леко ще превали | StandartNews.com

Времето днес ще е предимно облачно. От запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. По високите полета на Западна България в ранните сутрешни часове има условия за поледици. Минималните температури са между минус 1° и 4°, на места в източните райони до 9°-11°. В Източна България ще духа умерен юг-югозападен вятър; около и след обяд за кратко ще се усилва. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 6° и 11°, в източната половина от страната до 14°-16°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, следобед ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са от 13° до 16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3, по северното крайбрежие до 4 бала.

Валежи от сняг ще има в планините, под 1700 метра – от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър и с него температурите още ще се повишат. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В събота още сутринта от югозапад отново ще завали. До края на деня валежите ще обхванат и североизточните райони. През нощта срещу неделя валежите ще продължат, значителни по количество ще са в Западна и Южна България.

В неделя в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Валежите през деня ще отслабнат, и в много райони ще спрат.

През първата половина от новата седмица температурите навсякъде ще се понижат, минималните ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°. Времето ще се задържи предимно облачно, на места със слаби превалявания от сняг от дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай