Обещаха без блокади, но не. Пак палатки

Демонстрантите се заканиха - второ велико въстание на 10 септември

Обещаха без блокади, но не. Пак палатки | StandartNews.com

Нови палатки бяха разпънати на жълтите павета в София, въпреки че в 58-ия ден на протеста демонстрантите обещаха в знак на добра воля да не правят блокади до 15 септември. Нещо повече – подстрекавани от Отровното трио те се заканиха да вдигнат второ велико народно въстание на 10 септември. Първото – на 2 септември, се превърна в погром, при който над 80 полицаи бяха ранени. Те бяха часове наред обстрелвани от ултраси и криминални елементи с мощни бомбички, павета, камъни и бутилки. Мъж бе арестуван, след като в раницата му бяха открити самоделни взривове. В палатките бе намерен и коктейл „Молотов”, готов за употреба.

ВИЖ ОЩЕ: Протестърите обещаха без блокади до 15 септември

Протестът снощи премина без сблъсъци с органите на реда. Демонстранти блокираха движението по бул. "Цар Освободител". Малко преди 22.00 ч. протестиращите започнаха да издигат нов палатков лагер - три шатри и четири палатки на бул. "Цар Освободител". Редица протестиращи заявиха, че ще пренощуват в новия палатков лагер.

ВИЖ ОЩЕ: Зловещ разказ за битите полицаи. Радев

„Ще зимуваме тук, ако трябва", заявиха за БНР протестъри.

В крайна сметка около 4 сутринта на Ларгото имаше едва 10-15 души, част от които държаха кенчета с бира и не бяха особено трезви, съобщи БЛИЦ. Полицията даде възможност на демонстрантите, сами да разтурят блокадата, за да не бъдат санкционирани. Палатките бяха вдигнати. София осъмна без тях.

ВИЖ ОЩЕ: Топчето не пукна, фитилът не гасне

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай