Няма да спират камионите в празнични дни

След броени дни - в петък преди голямото пътуване, когато е националният празник, влиза в сила за първи път нов режим, според който КАТ вече няма да спира и отбива тировете...

Няма да спират камионите в празнични дни | StandartNews.com

Нова мярка за контрол на камионите по магистралите. След броени дни - в петък преди голямото пътуване, когато е националният празник, влиза в сила за първи път нов режим, според който КАТ вече няма да спира и отбива тировете, а те сами ще трябва да се самоконтролират. Ако не спазват забраната и навлязат след знака за магистрала и бъдат засечени от патрул, ще следват глоби и строги наказания.

„Не казваме, че няма да има контрол. Напротив – контролът ще бъде силен и засилен. Тази заповед е от доста години и досега действащите забрани сме ги обезпечавали с полицейски служители в началото на забраната. Спирали сме тежкотоварните автомобили на паркинг, където е имало, а където няма – сме ги спирали в аварийната лента”. Това заяви комисар Росен Рапчев – началник на отдел „Пътна полиция” в ГДНП в студиото на Нова телевизия.

"Идеята е камионите да спират на повече места, а не само където са полицаите, защото при тръгването им след изтичане на забраната се образуват големи опашки", коментира комисар Рапчев.

По думите му ще има полицейски патрули на всички места, където е въведена тази забрана.

"За предпразничните и последния празничен ден ограничението важи за всички магистрали и някои първокласни пътища", уточни още Рапчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай