Нова огнена стихия тормози свиленградско

На този етап огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора

Нова огнена стихия тормози свиленградско | StandartNews.com

Противопожарни екипи гасят огъня край село Александрово, втори пожар гори на територията на община Свиленград. Това съобщиха от Областната администрация на Хасково във Фейсбук.

Движението по АМ "Марица" в двете посоки при 47-ми километър е възстановено. Аутобанът беше затворен поради пожара, който обхвана над 600 дка в землището на хасковското село Александрово.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кметът на община Хасково Станислав Дечев следят на място ситуацията с бушуващия пожар около село Александрово.

Втори пожар гори на територията на община Свиленград, между селата Равна гора и Щит. Там на място работят десет автомобила на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Хасково.

На този етап огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова поиска в потушаването на пламъците да се включат и военните от хасковския гарнизон.

На терен ще бъдат и два тежкотоварни автомобила и хеликоптер, които ще имат готовност да помогнат при гасенето на пожара. Шест пожарни автомобила от други области са повикани да включат в ликвидирането на огнищата в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай