Носете си чадъра

Времето ще е топло – до 17 градуса

Носете си чадъра | StandartNews.com

Не излизайте без чадър днес. На повечето места в страната, особено в Западна България ще вали.  Дъждовете ще са значителни в следобедните часове и през нощта срещу неделя, съобщи агенция „Фокус”, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа до умерен, в Югоизточна България временно силен юг-югозападен вятър, но в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 12 - 13° във високите полета на Западна България до 19-20° в източните райони от страната. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен южен вятър, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9 - 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай