Борисов: Който оздравее, на работа!

Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите, заръча министър-председателят

Борисов: Който оздравее, на работа! | StandartNews.com

 Борисов подкара джипа. След като видя как работи "Пирогов", премиерът Бойко Борисов тръгна на обиколка из страната, за да покаже как е построена магистралата до Сърбия - "Европа". Заедно с него в джипката бяха здравният министър Костадин Ангелов и шефът на "Пирогов" Асен Балтов, а гид в обиколката им бе регионалният министър Петя Аврамова.

Борисов поясни, че близо 1000 са оздравелите, а Ангелов на свой ред заяви, че за една седмица са излекувани близо 5000 човека.

Премиерът изтъкна, че докато тече пандемията у нас не спира да се строи и показа на двамата шумящата маркировка.

"Затова сте ми толкова важни. Да лекуваме и здравите да се връщат на работа", каза той и поясни, че дългата карантина действа зле на психиката на хората. "Много разчитам на лекарите", каза той.

По думите му държавата не трябва да спира и да се движи. Убеден е, че първи ще излезем от кризата. Според него нашата нация не се управлява със заповеди и призова хората да бъдат отговорни и да спазват дистанция.

Костадин Ангелов пък поясни, че има държави, които имат по-строги мерки, но са с повече болни. Борисов поясни, че 70 млн. лева на месец отиват за лекарите на първа линия да получават по 1000 лева към заплатите. Напомни, че 15 млн. лева били заделени за тестове, а 50 млн. лева за болниците.

"Ако юли или август бях почнал да отварям болници, нали знаеш какво щяха да говорят", каза премиерът. И поръча на Ангелов и Балтов да се подготвят за тежките случаи. Накрая заяви, че не инспектирал магистралата, а просто му било "драго" да кара по нея, защото доскоро тук било само поляни.

Малко по-късно написа във Фейсбиук, че храта, които са се излекували от коронавируса, трябва да се връщат на работа. "Няма да затваряме държавата, няма да има пълна карантина. Икономиката и строителството трябва да вървят, за да излезем бързо от кризата',каза той и поясни, че пример за свършена работа по време на пандемията е новият участък на магистралата "Европа".

"От Мюнхен като тръгнеш до Варна и Бургас, до Истанбул и Солун няма да има светофар. Ей това сме направили ние", каза Борисов. Поясни, че има монтирани предпазни стени за птичките. "Пазим врабчетата, спасихме и кокичетата", каза той и даде да се разбере, че са изпълнили всички искания на еколозите и археолозите, сложили са и паркинги с "дръвченца". А за Нова година, който иска може да ходи до Белград или къде другаде си поиска.

Балтов пък поясни, че това ще подобри комуникацията, а линейките ще стигат по-бързо до столицата. На свой ред премиерът напомни, че държавата сега взима два медицински хеликоптера. 

"Надявам се, че българите придобиват представа, докато някой вдигаха юмруци и протести, ние с какво се занимавахме. Ползата от кое е по-голяма, народът ще прецени", завърши премиерът, очевидно визирайки президента Румен Радев и постоянните му критики срещу властта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай