Нелепо! Зарязаха нашенец в Тихия океан, нямал ваксина

Българинът изолиран на счупеня яхта, не му дават да слезе на брега

Нелепо! Зарязаха нашенец в Тихия океан, нямал ваксина | StandartNews.com

Б ългарин с яхта закъса насред Тихия океан.

Нашенецът не бил допуснат да акостира на пристанище на островите Кук, които са владение на Нова Зеландия и се намират точно в средата на океана. Причината е, че не бил ваксиниран, съобщи telegraph.bg.

Българинът на два пъти се опитал да влезе в пристанището Аватиу на остров Раротонга. Първия опит направил в понеделник сутринта, но му било казано да си върви. Във вторник следобед направил втори неуспешен опит да акостира на порта, потвърди министърът на транспорта на островите Кук Джон Хоскинг в изявление, съобщи cookislandsnews.com.

Яхтата му носи името Pebbles („Речни камъчета“), регистрирана е в Германия и се управлява от българин, уточнява сайтът. Последно плавателният съд е влязъл в пристанище във Френска Полинезия, а следващата му спирка била Фиджи. Яхтата е в открито море от 30 дни.

Българинът, който е единственият неваксиниран член на екипажа, е докладвал, че има проблеми с автопилота и мотора в опит да получи достъп на пристанището. Границата на островите Кук обаче остава затворена и на яхтата и на нашенеца  бил отказан достъп от граничните власти. „Граничните власти ще продължат да наблюдават ситуацията“, каза Хоскинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай