Нахалството расте на протеста край Стара Загора

Част от протестърите дори си поискаха екотоалетни за естествените им нужди

Нахалството расте на протеста край Стара Загора | StandartNews.com

Протестърите окупирали пътя между Стара Загора и Хасково продължават да проявяват инат и да изискват да бъдат допуснати до магистрала "Тракия". Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се срещна с тях, за да опита ги разубеди да не създават проблеми на движението.

Въпреки обяснителния си тон и апелите да входират официално искане за демонстрацията си и да обсъдят ситуацията, протестиращите не пожелаха да послушат кмета, съобщава Novini.bg.

Част от тях дори си поискаха екотоалетни за естествените им нужди.

"Ние нямаме кой организира официалното шествие", коментира Живко Тодоров.

От своя страна протестиращите настояха, че са блокирани от полицията, а заповедта за това не била местна, а от другаде. Те казаха, че имало клипчета в групата във Фейсбук и информация за протеста там.

"Дойдох при вас, за да мога да намеря начин от името на нашите граждани да намерим решение. Аз също мога да задам въпроса не е ли обидно да държите хората от Стара Загора заложници?", каза им Живко Тодоров.

Този му коментар обаче не се хареса на недоволните и те започнаха да скандират "Оставка".

Властите са категорични, че няма да допуснат блокада на магистрала "Тракия". Днес и шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" каза, че подобни действия са неприемливи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай