Над 3000 нови свободни места в забавачки

Всеки районен кмет, който намери терен за детска градина, ще получи пари за строеж

Над 3000 нови свободни места в забавачки | StandartNews.com
  • Всеки районен кмет, който намери терен за детска градина, ще получи пари за строеж

Над 3000 са обявените нови свободни места в детските градини в столицата за класирането в края на август. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Строителството на нови забавачки продължава. София расте непрекъснато, идват млади семейства и задачата ни е непрекъснато да гарантираме този процес - намирането на терени за строителството, отбеляза кметът Фандъкова.
Тя обясни, че до септември очаква да бъдат отворени и две изцяло престроени детски градини в "Люлин" и "Красно село", които са били с азбестови плоскости.

Фандъкова е възложила на районните кметове да намерят нови, допълнителни възможности за строителство на нови детски градини, за разширения, за да се осигурят повече детски градини. Освен инвестициите, които залагаме в бюджета на СО, тази година получихме от правителството допълнително 65 млн.лв. за строителство на нови детски градини и училища, подчерта Фандъкова. Тя каза, че разчита на районните кметове да направят всичко възможно да намерят терени за строителство на градини. Всеки, който е готов с терен, разрешение за строителство и избран изпълнител, ще получи веднага финансиране, за да започне строителството. Предоставяме възможността за избор на изпълнител на районните кметове, посочи кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай