Началникът на отбраната с обяснение за Чешнегирово

Получил се е срив в информацията, каза адмирал ЕфтимовЕ

Началникът на отбраната с обяснение за Чешнегирово | StandartNews.com

"Явно е, че се е получил срив в информацията при инцидента с нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово". Това коментира пред журналисти днес началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Той подчерта, че се увеличава мащабът на учението и че в района на Чешнегирово то не се провежда за първи път. Над 1000 парашутисти са участвали през тази година и не е бил допуснат инцидент, нямало е контузени, нито нещастни случаи, като над 1500 военнослужещи са минали през този регион и са били предислоцирани на друго място без да се предизвиква смут.

Адм. Ефтимов бе сред гостите на медийния ден с демонстрации на тактическото учение с бойни стрелби Balkan Sentinel - 21 на учебния полигон Ново село.

Първоначалните впечатления от днешните демонстрации на полигона Ново село са много добри, каза Ефтимов. Той допълни, че от близо две години в армията се работи активно и са налице учения, които не са били правени от 20 години. По думите му българската армия показва, че достойно изпълнява своя дълг. В настоящите учения се демонстрират способности за отбрана, като ученията са не само в България, но и в целия регион.

Зам.-министърът на отбраната Пламен Йорданов заяви, че от министерството не биха спрели нито един от проектите за модернизация на армията. "Не сме тук, за да спрем, а за да дадем летящ старт на следващото правителство", посочи той.

На динамичен показ днес бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от Трети механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада с военни формирования на Сухопътните сили на САЩ и Грузия. Направен бе и статичен показ с образци оръжия и оръжейни системи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай