На кого Бен Крос завеща милионите си

Голяма част от парите на звездата остават в България

На кого Бен Крос завеща милионите си | StandartNews.com

Британският актьор Бен Крос, който живееше в България и почина от рак на белия дроб на 18 август, оставя част от наследството си у нас. Състоянието на звездата се оценява на около 30 милиона долара. 

Според източници на lupa.bg, Крос е предвидил не по-малко от милион долара за основаването на музей на сънародника си Джеймс Баучер - ирландският журналист и пламенен застъпник за българската национална кауза. Както е известно, актьорът се превъплъти в образа на кореспондента на Балканите в спектакъла на ансамбъл "Българе" - Осмото чудо.

Няколко лично избрани от Бен Крос родопски села също ще получат щедри дарения от имането на звездата. Приживе актьорът е разговарял с техните кметове и им е обещал помощ в строежа на училища и детски градини. Общата сума, която е предвидена за това в завещанието на Крос, също е седемцифрена.

Самият ансамбъл "Българе" също не е пропуснат в последната воля на Крос, както и фестивала в Жеравна, "Аполония" и още половин дузина културни прояви. Иначе голямата част от наследството на актьора очаквано ще си поделят третата му съпруга Деяна и децата му от предишни бракове Тиодор и Лорийн, пише Lupa.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай