МВР подкрепя деца на загинали и ранени служители

По 700 лева получиха всички 91 деца, подпомагани от инициативата

МВР подкрепя деца на загинали и ранени служители | StandartNews.com

В дните преди първия учебен ден, Министерството на вътрешните работи за поредна година предостави финансова подкрепа на децата на загинали и пострадали служители.

По 700 лева получиха всички 91 деца, подпомагани от инициативата към днешна дата, за началото на учебната 2020/2021 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Финансовата помощ е възможна благодарение на всички дарители, които засвидетелстват своята подкрепа с sms-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Средства се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай