Музата на протестъра: Вечерни памперси

Недоволните от управлението хвърляха памперси с надпис "Оставка"

Музата на протестъра: Вечерни памперси | StandartNews.com

В 46-ия ден на антиправителствени протести недоволните от управлението хвърляха памперси с надпис "Оставка" по сградата на Министерския съвет заради хилядите деца, които остават извън детските градини в София.

От "Системата ни убива" и привърженици на Мая Манолова пък разбиха пинята с тиква, на която имаше снимка на премиера.

Протестиращите обмислят дали е необходимо да блокират нови кръстовища в София. Други обаче смятат, че гражданската енергия трябва да се пази за 2 септември, за когато е обявен национален протест.

Така, че революционният ентусиазъм влезе в конфликт с календара.

Според протестиращите стиснатият юмрук не означава насилие, а е символ на борбата за власт на народа, на сплотеността.

                                   Задава ли се мощен контрапротест

За шеста поредна вечер граждани пък се събраха на контрапротест на кръстовището при Румънското посолство. Целта им е да не допуснат блокада там. Хората наричат себе си "гражданска стража" и разчитат на полицията да им помогне, тъй като са подали уведомление за протеста си.

Пред Канал 3 участници споделиха, че са подали сигнал до прокуратурата под формата на онлайн петиция. До момента тя е подписнана от 2100 души.

Според контрапротестиращите в главата "Престъпления срещу републиката" половината точки са нарушени от организаторите на блокадите. Местата не са заявени и блокадите са незаконни.

От понеделник контрапротестът ще обхване още една точка - Пилоните пред НДК, където ще се събират подписи с искане за импийчмънт на президента Радев като "разединител на нацията".

В четвъртък идната седмица се предвижда контрапротестът да прерастне и в шествие от НДК до сградата на президентството

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай