Мързеливи сиренки по рецепта на баба

Правят се лесно, а вкусът им е като от детството

Мързеливи сиренки по рецепта на баба | StandartNews.com

С рецептата на баба никога няма да сгрешите и ще се насладите на чуден вкус, като в детството!

Продукти:

1 чаена чаша натрошено сирене

1 чаена чаша кисело мляко

2 чаени чаши брашно

1 чаена лъжичка сода за хляб (бикарбонат)

1 чаена лъжичка сол

50г масло

1 яйце

Достатъчно количество настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Натрошете сиренето, настържете кашкавала. Отделете ги в купичка и преминете към следващата стъпка. Количеството сода за хляб се добавя към киселото мляко. Разбърквате добре и след това добавяте брашното, солта, сиренето, кашкавала и разтопеното масло. Отново разбърквате, докато не се получи тестена смес.

Желателно е да оставите тестото да престои около 20-30 минути, завито със стреч фолио. След като изчакате нужното време, може да преминете към следващата стъпка. Заемете се с оформянето на бъдещите сиренки. Достатъчно е количество с големината на яйце, пише actualno.com.

За да не се получава залепване, когато оформяте тестото, желателно е да си приготвите купичка с топла вода и да плакнете ръцете си, когато усетите, че започва да лепне.

След това преминаваме към подреждането на вече готовите форми. Хубаво е да оставяте разстояние между тях. Може да използвате хартия за печене или ако в момента не разполагате с такава, винаги може да си послужите с доброто старо слънчогледово олио (или въобще някаква мазнина, тъй като идеята е да не залепнат за тавата). В началото пуснете фурната на 200 градуса и постепенно може да намалите до около 180. Сиренките се пекат, докато не се сдобият със златист цвят. Когато това се случи, изключете фурната и извадете вече готовите сиренки. Оставете да изстинат и след това им се насладете.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай