Младен Маринов изпраща абитуриент

МВР е готово да охранява и баловете, и изборите

Младен Маринов изпраща абитуриент | StandartNews.com

МВР се готви да охранява и абитуриентските балове, и изборите. Това гарантира вътрешният министър Младен Маринов след изслушването му във вътрешната комисия в НС.

4,7 млн. са предвидените пари за МВР във връзка с гарантирането на сигурността на евровота, каза пред депутатите министърът. Парите са разпределени по структурите на МВР, осигурени са консумативи по процеса на подготовка и в самия ден.

Изготвени са указания, както и съгласуване на режимите за движение на превозните средства, извозващи изборните книжа. Ще се реши допълнително къде да се командироват повече полицейски сили, допълни Маринов.

До момента има едно задържано лице и едно образувано досъдебно производство - политически запалянко счупил с тухла витрината на партиен клуб в добричкото село Крушари, разкри вътрешният министър.

В 417 обекта, свързани с изборите, пък са констатирани нарушения на пожарната безопасност.

И министърът, и МВР се готвят за абитуриентските балове - Младен Маринов изпраща абитуриент, похвали се самият той.

Не за първи път сме изправени пред такива предизвикателства, смятам, че колегите ще се справят, заяви Маринов, който е командировал предимно пловдивски полицаи за пловдивското дерби тази вечер, защото те най-добре си познавали местните агитки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай