Митрофанова даде отговор за руските туристи

Беше гост на празника на Плевен

Митрофанова даде отговор за руските туристи | StandartNews.com

 

Посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова беше гост на днешния празник на Плевен и откри Руския център, създаден в регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

В отговор на въпрос за идването на руските туристи у нас Митрофанова каза, че няма проблем за индивидуалните руски туристи. Заради Covid ситуацията трудностите са за тези, които са организирани чрез агенции туристи.

Елеонора Митрофанова изрази оптимизъм за решаването на проблема в близко време:

„Ще се постараем някак си да облекчим тази ситуация“, заяви посланикът.

Тя заяви, че Плевен е символ на руско-българската дружба, на руско-българското военно братство и тя е впечатлена от изградените паметници, Плевенската панорама и как жителите на града се отнасят към мемориалите, посветени на освобождението на Плевен. В Москва също стои в самия център на града паметник на героите от Плевен, допълни гостенката. Тя поднесе цветя и се поклони пред параклис-мавзолея „Свети Георги Победоносец“.

Ние никога не се месим нито в изборите, нито във вътрешните работи, заяви още Митрофанова.  Бе категорична, че България е суверенна страна. Според нея по-добре би било да не се организират учения на НАТО в Черно море, да не се открива Черно море за трети страни. По думите й това е гледната точна на прагматично мислещите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай