Митьо Пищова се върна в болницата

Този път заради кръвоизлив в дебелото черво

Митьо Пищова се върна в болницата | StandartNews.com

Митьо Пищова отново е постъпил в болница - този път заради кръвоизлив в дебелото черво. Търновският бохем е бил приет по спешност в лечебно заведение в Хасково в петък вечерта, след като е започнал да изхвърля голямо количество кръв.

"Бях в комплекс в Харманли, за да занеса короните, роклите и друг реквизит за конкурса ми "Топмодел на България", който организирам от 31 май до 5 юни. Отидох до тоалетна и всичко беше в кръв. Озовах се в Спешна помощ, а оттам и в лечебницата. Важното е, че нямам рак на дебелото черво или кървяща язва и хемороиди", сподели пред столичен ежедневник Пищова от болничното си легло.

Повече от 10 банки с лекарства и още няколко с кръв са влели в тялото на Пищова медиците в Хасково. Хемоглобинът му паднал от 116 на 76 единици след кръвоизлива и влошил още повече здравословното му състояние. Но след тежкия уикенд постепенно започва да възвръща силите си.

"Гърмян, сакат, на инвалидна количка - винаги съм се справял и така съм бил на конкурсите ми. И сега ще се възстановя. Чакам да ме изпишат в петък", добави още Митьо.

В началото на декември 2020-а Пищова даде теле за курбан, след като мина изключително тежко през коронавируса. Близо две седмици бохемът прекара на системи във великотърновска болница. Заразата Митьо пипнал по време на възстановителни процедури в Павел баня. На връщане към старата столица отпаднал, едва шофирал и останал без сили. Вдигнал температура и се наложило седем часа "да мръзне като куче", докато лекари намерят място в лечебното заведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай