Мистерия! Ето защо причините за трагедията ще останат тайна

В момента вървим само на предположения и догадки, така ще остане до края, казва експерт

Мистерия! Ето защо причините за трагедията ще останат тайна | StandartNews.com

Христо Радков - председател на Българското обединение на шофьорите (БОШ) - вчера е бил в близост до фатално катастрофиралия автобус, отнел живота на 45 души. Според експерта причините за настъпването на инцидента ще останат в тайна.

"Исках да видя по косвени белези какво можем да предположим. В момента вървим само на предположения и догадки, така ще остане до края, защото автобусът е изгорял. Ако питате с каква скорост е карал, не може да кажем. Тахографът е изгорял тотално, телата са много силно овъглени, което значи, че шофьорът, и да е получил инфаркт, няма как да разберем, защото аутопсия не може да бъде направена", обясни Радков пред телевизия България он ер.

По думите му самата катастрофа не е чак толкова тежка, а многото жертви идват от пожара. Големият въпрос за него е какво предизвика огъня, като той сподели и конспиративна теория. "Очевидците казват, че са чули взрив. Нафтата не предизвиква такъв огън, нещо друго е горяло с нея", смята председателят на БОШ.

Радков е категоричен, че пътят не е виновен за инцидента. "Този път е пуснат в експлоатация от 15 години и при положение, че няма други инциденти – не е от пътя", подчерта председателят той.

Христо Радков би насочил разследването към изясняване на причината за пожара. "Какво е предизвикало този голям пожар? Не може да бъде от нафтата. Много е лесно да се изследват металните материали, които са по-дебели, и да се разбере температурата на огъня. Но аз силно се съмнявам, че някой ще го проведе", каза пътният експерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай