Министри ще следят контролираното изпускане на язовир "Тича"

Министри ще следят контролираното изпускане на язовир "Тича" | StandartNews.com

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министрите на земеделието, храните и горите и на околната среда и води пътуват към язовир „Тича", за да следят организацията по контролираното изпускане на водоема.

За да се избегнат наводнения на земеделски земи и обществено имущество, двете министерства, в координация с „Напоителни системи" и „Басейнова дирекция"-Варна, Гражданска защита, Областната управа и кметовете, са създали необходимата организация за информиране на жителите на населените места в района.

Очаква се контролираното изпускане през преливника на язовир „Тича" да започне късния следобед със скорост 10-12 м3/сек. Експерти от „Напоителни системи" вече са обходили поречието на река Камчия, като са извършили и почистване. Към момента в района няма опасност от наводнения, тъй като речните корита могат да поемат контролираното изпускане. Жителите на близките населени места вече са информирани за действията на регионалните институции и за всички предприети превантивни мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай