Медици в Александровска плашат с гладна стачка заради арогантен шеф

Обиди, заплахи, изказани неистини станали ежедневие за една от клиниките в болницата

Медици в Александровска плашат с гладна стачка заради арогантен шеф | StandartNews.com

Част от екипа на клиниката по анестезиология и интензивно лечение на "Александровска" болница обмисля гладна стачка. Въпреки че заради пандемията работата в клиниката е една от най-тежките в момента, работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Атанас Темелков.

За да привлече вниманието на ръководството на болницата и на обществото, медиците планират отчаяната стъпка. Те са категорични в убежденията си и в това, което планират да се случи, ако отношението към тях не се промени.

Медиците, които са членове на Национален синдикат „Защита“, твърдят, че „работят в условия на неизвестност и непрекъснати ежедневни промени във вече утвърден месечен работен график“.

Имали са среща с директора на лечебното заведение – д-р Атанас Атанасов, но проблемът не само не се е решил, а се е задълбочил.

„Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от ковид инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите. Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата ”, сподели доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години. Думите й бяха потвърдени от други нейни колеги.

От пресцентъра на лечебното заведение също излязоха с позиция, в която се твърди, че става въпрос за конфликт, който се основава на междуличностни отношения.

„Към настоящия момент не са налице нито повод, нито причина за каквито и да е протестни действия, организирани от НС „Защита“, освен ако не се преследват користни цели. Ръководството на "Александровска" болница смята, че е недопустимо в навечерието на коледните и новогодишните празници умишлено да се създава напрежение в най-ключовата и една от най-добре работещите клиники, както и да се отправят призиви към гладна стачка, особено ако тя се организира с цел заемане на пост“, гласи позицията на пресцентъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай