Майката на Кирил Петков е голям началник. Какво прави

Шеф е на една от най-големите и стари библиотеки в Канада

Майката на Кирил Петков е голям началник. Какво прави | StandartNews.com

Майката на Кирил Петков – Венета, избягва светлините на прожекторите за разлика от баща му Петко. Тя продължава да работи в Канада и рядко се прибира в България. Завърна се покрай изборната победа на Петков, но все още продължава да трупа стаж чужбина, пише Ретро.

Майката на лидера на „Продължаваме промяната“, заема поста на управител на клон на една от най-големите и стари библиотеки Канада. Тя управлява веригата от градчето Виктория, провинция Британска Колумбия, където се е  установила да живее трайно преди близо три десетилетия.

За позицията си майката на Петков получава солидно възнаграждение на месец – почти  6 700 канадски долара, което се равнява на 9000 наши лева.

Преди да емигрира тя е била преподавател по български език и литература. Родена е в Пловдив, завършила е „Българска филология“, специализирала лингвистика и литература в Пловдивски университет. Докато е студентка тя ражда единствения си син, след като се запознава с любимия си Петко Петков. 

Бащата на политика по образование и професия е учител по биология. По негова инициатива семейство емигрира за Канада, а преди това той работи на щат като зоолог към БАН. В чужбина Петков започва изследователска дейност и обикаля Щатите, Амазонка и различни острови и държави, за да изучава особености на природата там, писа Ретро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай