Масова изолация на власт и парламент? Истината от Кунчев

Всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали

Масова изолация на власт и парламент? Истината от Кунчев | StandartNews.com

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че всички участници в Консултативния съвет при президента са се самоизолирали, в момента се проверяват тестовете им и се очаква нареждане от РЗИ за карантина.

След вчерашното заседание на КСНС при държавния глава председателят на парламента Никола Минчев се почувства зле и Covid тестът му се оказа положителен.

От правителствения пресцентър съобщиха днес, че премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова, както и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев са се самоизолирали. Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени ангажименти в страната, уточняват от пресцентъра.

Асен Василев ще работи дистанционно. Основната му задача е подготовка на бюджета за следващата година, обясниха за БНР от неговия кабинет.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че също се самоизолира. Функциите му ще бъдат поети от заместник-министъра Стоян Темелакиев.

И председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова посочи, че ще се самоизолира след участието си в КСНС. В пост в социалните мрежи тя отправи и критики към Никола Минчев, като  определи поведението му като "лекомислено".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ако му наложат карантина, ще се подчини, но не възнамерява да се самоизолира. Той изрази съмнение, че заболяването на председателя на Народното събрание Никола Минчев може да има връзка с насрочения за утре протест на партията срещу зеления сертификат и ограничителните мерки. Според Костадинов „цялата ситуация показва абсурда на зеления сертификат“. 

Председателят на Парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов се е самоизолирал и очаква нареждане от РЗИ за условията за своята изолация.

Кристиан Вигенин обяви във Facebook, че не подлежи на карантина, въпреки че вчера участва в продължилия близо 6 часа КСНС. Причината е, че е преболедувал ковид преди по-малко от 3 месеца. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай