Мария Габриел с престижна награда за работата й със стартъпите

Отличието "Най-добро глобално въздействие" е учредено тази година и неин първи носител е българският еврокомисар

Мария Габриел с престижна награда за работата й със стартъпите | StandartNews.com

Награда за лидерството й в европейската политика за стартъпите получи българският еврокомисар Мария Габриел, съобщиха от представителството на Европейската комисия в България. Отличието й бе присъдено по време на 7-ото издание на една от най-мащабните конференции за нови технологии "Startup Ole" в Испания, която събира десетки стартиращи предприятия, инвеститори и участници от промишления сектор.

Наградата "Най-добро глобално въздействие" е учредена тази година и неин първи носител е българският еврокомисар за иновациите, научните изследвания, образованието, културата и спорта. Критериите на организаторите за присъждане на приза са смелост в подкрепа на сектора на стартъпите, изключителен принос за стартъп екосистемата, демонстрирана упоритост и силно лидерство в Европа при създаването на стартиращи предприятия и еднорози, и насърчаване на университетите да се превърнат в двигатели на иновациите.

"Радвам се, че с работата ми допринасям за по-доброто бъдеще на нашите стартъпи. Целта ни е да имаме още повече инициативи, чрез които да предоставяме ресурси и подкрепа за изграждането на подходяща екосистема и растеж на европейските стартиращи предприятия. Стартъпите са изправени пред предизвикателства като различия по отношение на иновациите в държавите членки, достъп до финансиране, недостатъчно представителство на жените в управлението на стартъпи. Сега е времето да обединим усилията си за създаването на подходящите условия за разрастване на стартъпите и присъдената ми награда приемам за още един стимул в тази посока", коментира Мария Габриел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай