Манолова: Финансовият министър гарантира, че промените за хората с увреждания ще се случат

Снимка: БНТ/БТА

Манолова: Финансовият министър гарантира, че промените за хората с увреждания ще се случат | StandartNews.com

Според омбудсмана Мая Манолова подписът на финансовия министър под плана за действие за сроковете за приемане на законодателството за хора с увреждания е гаранция, че промените ще се случат. Манолова коментира това пред журналисти. Тя дойде при палатките на протестиращите майки на деца с увреждания. В момента майките събират палатките.

Манолова подкрепя исканията на протестиращите, които за пореден път определи като справедливи. По думите й завоюваното от тях след шест месеца преговори е в полза на всички хора с увреждания. В момента те изнасят битката на всички и с протеста показват, че ще настояват реформата да се случи до нейния край.

Омбудсманът припомни, че има определени стъпки, които трябва да бъдат изминати. Работна група ще гледа днес предложението за Закон за социалните услуги, а по-късно Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще обсъди последния вариант на Закон за хората с увреждания.

В отговор на въпрос дали очаква премиерът Бойко Борисов да се срещне с майките, Манолова каза, че премиерът вече се е срещал с тях, такива срещи вероятно също ще има и занапред. "Властите се срещат с гражданите, гражданите избират властите, властите се отчитат пред тях, това не е новина, а би следвало да е нещо нормално", допълни Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай