Манолова: Строежът на Алепу да бъде премахнат

Вчера стана ясно, че „Алепу Вилидж“ е с нов собственик

Манолова: Строежът на Алепу да бъде премахнат | StandartNews.com

Председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън" Мая Манолова се обяви за тотална забрана на строителството в зона А по Черноморското крайбрежие и в защитените зони, предава радио Бургас.

На брифинг на плажа "Алепу", където преди година избухна скандал с изграждането на т.нар. "подпорна стена", тя обяви, че е готова с такъв законопроект, който ще бъде внесен в близките дни в парламента.

Вчера стана ясно, че „Алепу Вилидж“ е с нов собственик и това е фирма, която е собственост на общинския съветник от Приморско Стоян Василев. Негов брат е Здравко Василев, който, както и Манолова каза днес, е бил в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ на последните парламентарни избори. Но това по никакъв начин не означава, че позицията на политическата сила по този казус е променена.

 "Нашата позиция - независимо от това кой е собственик на това безобразие - е същата. То трябва да бъде отстранено и виновните за поредицата нарушения, а вероятно - и престъпления - да бъдат наказани. И няма как собственикът да бъде прикачен към "Изправи се! Мутри вън". Защото той е член на друга партия и от друга партия е общински съветник в Приморско", каза Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай