Манолова със зловеща прогноза! Режим на тока и 400 000 без парно

Причината е неизпълнени изисквания за норми на азотни емисии от "Топлофикация София"

Манолова със зловеща прогноза! Режим на тока и 400 000 без парно | StandartNews.com

Зловеща прогноза направи Мая Манолова на брифинг в НС. Поради неизпълнени изисквания за норми на азотни емисии от "Топлофикация София", има опасност тя да спре да работи и да остави над 400 000 домакинства и учреждения без парно и топла вода, заяви лидерът на "Изправи се! Ние идваме!".

Тя уточни, че без комплексно разрешително "Топлофикация София" няма право да работи, което означава, че близо 1 млн. столичани ще останат без парно и топла вода през следващия отоплителен сезон, предаде Нова тв.

„Комплексното разрешително не е подновено от изпълнителната Агенция по околна среда вече 1 месец“, съобщи Манолова. Тя поясни, че е повдигнала този въпрос в пленарна зала, но вече две седмици няма никаква реакция от институциите, нито от столичния кмет и ръководството на Топлофикация София.

"Крайният срок, в който трябваше да се инвестира в пречиствателни съоръжения, изтече преди една година до края на юли 2020-а", поясни още тя. И видя политически заговор: "Въпросът тук е дали Йорданка Фандъкова и ГЕРБ залагат политическа мина за настоящата кампания, защото със сигурност те залагат икономическа мина за столичани, като смятат да оставят хората без парно и топла вода от 1 октомври.".

"Може да се стигне и до режим на тока", каза още Манолова. Тя поясни още:  „Средно на столичани отоплението на ток вместо отопление на парно ще им излезе 1152 лв. средно на отоплителния сезон, което е с 500 лв. повече от това, което би им струвало отоплението на парно".

Мая Манолова предупреди, че се предвижда и увеличение в цените. "КЕВР ще повиши цената на парното. От 1 януари то ще бъде с близо 20 % по-високо, но всъщност може и да не бъде, защото ако парното и топлата вода не бъдат доставени на столичани, то те поне ще си спестят увеличението на КЕВР".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай