Малък Сечко ни отпуска леко днес

Максималните температури ще достигнат 11 градуса, в София - около 6

Малък Сечко ни отпуска леко днес | StandartNews.com

Малък Сечко днес ще отпусне малко зимната си хватка, като температурите леко ще се повишат в сравнение с вчера, и максималните ще достигнат 11 градуса, в София - около 6 градуса. Най-голяма (14 градуса) ще е температурната амплитуда в Сандански - от минус 2 градуса в 5 ч. тази сутрин до плюс 12 градуса в ранния следобед. В Пловдив максималните температури ще стигнат до 11 градуса, до 10 в Благоевград, Ямбол и Монтана, 9 - в Бургас, 8 - във Варна.

Ще преобладава разкъсана средна и висока облачност, която по-късно през деня ще започне да се увеличава. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е умерен, на места в Северна България временно до силен. 

По Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност, която в следобедните часове ще се увеличи. Ще духа умерен, временно до силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините също ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца. 

В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°.

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните ще в повечето места ще са между 9° и 14°.

Март ще започне с предимно слънчево и топло време с максимални температурите между 13° и 18°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай