Лошо време с обилни валежи в сряда

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони

Лошо време с обилни валежи в сряда | StandartNews.com

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Сутринта ще има временни прекъсвания на валежите и разкъсвания на облачността, но още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната. Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи.

Над Черноморието сутринта валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части – силен до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°, по- ниски в Стара планина.

В четвъртък ще бъде ветровито и сравнително хладно. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над източните, а след обяд – над планинските райони, но само на отделни места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 22° и 27°. В петък ще е с променлива облачност, почти без валежи, вятърът ще отслабне. В събота вятърът временно ще се ориентира от юг и температурите слабо ще се повишат, но по-късно през деня на места, главно в Рило-Родопската област, отново ще има краткотрайни валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай